2011-03-02 20:03:52• hírek • Szatmar.ro

Biztató bemutatkozás, vereséggel

Huszonhat pont. És néhány nap múlva az Arad elleni bajnoki rangadó. Ilyen körülmények között várta a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata az Alexandria elleni visszavágót a Román Kupa negyeddöntőjében.

Kis túlzással a szurkolók inkább voltak kíváncsiak az új igazolásra, Abi Olajuwonra, mintsem magára a mérkőzésre. A világhírű Hakeem „the Dream" Olajuwon lányára azonban egy kicsit várnia kellett a nagyérdeműnek, mivel Dan Fleseriu az Orosz, Björk, Teilane, Drake, Pop összeállításban küldte harcba a VSK-t, miközben Mehmedovic a kispadon sem kapott helyet - adminisztratív okokból nem lehetett ott a meccsen.

A „majdnem alapötössel" remekül kezdett a hazai csapat, 17-7-re meg is nyerte az első negyedet. A második játékrész elején aztán megtörtént a várva várt pillanat: pályára léphetett Olajuwon. Abinak azonban sok sikerérzete nem lehetett, ugyanis a Szmutku, Baluta, Giurgiu „cseresorral" 13-26 arányban elveszítették a negyedet.

A nagyszünet után aztán a 23 éves center felvillantott valamit tudásából, a csapat 15 pontjából 10-et ő szerzett, így a 15-12-es részsikernek köszönhetően a VSK egyenlíteni tudott. Az utolsó negyed így 45-45-ről indult, ám Fleseriu ekkor már csak a cseréket és a fiatalokat játszatta (Mészáros és Nagy is beállt), így az Alexandria 61-53 arányban győzni tudott.


Kikapott ugyan a VSK, de így is bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe
Kikapott ugyan a VSK, de így is bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe


A vereséggel megszakadt a VSK tíz mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, amit a statisztikák szerelmesei méltán sajnálhatnak. Az igazán fontos statisztikák azonban a trófeák számát rögzítik, márpedig ebből a szempontból a legfontosabb, hogy a VSK bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe, valamint, hogy a hétvégi, aradi rangadó előtt a kulcsjátékosok közül senkit sem zsigerelt ki a szerdai kupameccs.

Az aradi mérkőzésre mellesleg a VSK vezetősége ingyenes autóbuszjáratot indít a szurkolóknak, jelentkezni Kibédi Albert versenyszervezőnél lehet a 0744-517378-as telefonszámon.

Román Kupa, negyeddöntő:
Szatmárnémeti VSK-Alexandriai BC Teleorman 53:61
(17:7, 13:26, 15:12, 8:16)
A szatmári pontszerzők: Olajuwon 17, Drake 8, Teilane 8, Bjork 6, Pop 4, Orosz 3, Giurgiu 2, Băluţă 2
Játszott még: Dunca, Szmutku.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: